pátek 6. ledna 2017

#whathappensintallinnstaysintallinn


Ahoj, ahoj, dneska bych vám ráda popsala jeden z nejlepších zážitků z mé výměny (a to, že to říkám skoro vždycky tu skvělost nijak nezmenšuje!!!). A to výlet do hlavního města Estonska, Tallinnu, který byl pořádán finským YFU s malou pomocí YFU estonského. Jelikož jsme "startovali" v Helsinkách, dohodla jsem se s Amy (Německo), že u nich strávím noc a poté společně pojedeme na místo srazu. Večer strávený u Amy byl skvělý, společně jsme uvařily večeři ( ŘÍZKY!), saunovaly a povídaly si... (s ostatními výměnnými si máte vždycky co říct a co probrat) Ráno jsme se po vydatné snídani sbalily a vydaly se do centra Helsinek, kde jsme měli sraz. Po společném objímání (skoro povinnost) se naše skupina vydala pěšky do přístavu. A jakým tempem. Pokud jste ještě nikdy nikam nešli s Finem/Finkou, nešli jste rychle. Věřte mi. Bylo nám vysvětleno, že až bude -20°C, pochopíme, proč chodí tak rychle. (teď už chápeme)

Když jsme udýchaní dorazili do přístavu, nastalo další kolo objímání a vítání, protože tam již čekala druhá skupina. Taky jsem po třech měsících viděla Berušku, (Ema, Slovensko), kterou jsem naposledy viděla na popříjezdové orientation. Nalodili jsme se na trajekt, prošli všechny obchody a začaly nekonečné rozhovory a povídání. Po příjezdu do Tallinnu jsme šli na hotel, kde jsme rozhořčeně zjistili, že si nemůžeme vybrat s kým budeme sdílet pokoj (ehmmm, promiňte..?!), ubytovali se a vyrazili do staré části města, která je opravdu nádherná. Estonské YFU si pro nás připravilo pár aktivit, tour de Tallinn a spoustu dalšího. Když jsme se večer celí promrzlí sešli v restauraci, kde jsme měli společnou večeři, litovala jsem ostatní hosty, protože 50 výměnných na jednom místě je prostě zlo (:D)

Poté jsme se za doprovodu mexických odrhovaček (protože Mexičani nezavřou pusu ani na minutu) vrátili do hotelu a bylo nám dáno volno (relativní pojem). Byli jsme požádáni, abychom byli co nejtišejší (haha), zůstali na svých pokojích nebo v hale (HAHAHA) a šli spát brzo, protože druhý den byl plný plánů (HAHAHAHA, try again). V kolik přesně jsme šli spát si nepamatuju, ale znáte ten pocit, když jste tak hrozně unavení, že vám všechno připadá hrozně vtipné a vlastně už ani unavení nejste? (řekla bych, že tak nějak působí drogy...) 

Snad vám nemusím popisovat, jak jsme ráno vypadali. (někteří členové skupiny se na snídani doploužili v pyžamu, s kruhy pod očima, nepříjemně se kolem sebe rozhlíželi a jejich první cesta vedla ke kávě černější než podzimní večery ve Finsku) Když jsme se, posílení snídaní a několika hrnky kávy, vydali znovu do města, náš plán byl jasný. Kavárny, photoshooting a jídlo. (#instaworthit) Nafotily jsme s holkama neskutečné množství fotek, které si i teď občas prohlížím a vzpomínám, jak nás bolelo břicho od smíchu. (a taky od těch dortíků, palačinek a toustů, čuňátka)
Na cestě zpět do Helsinek jsme měli objednaný bufet, takže jsme se ještě jednou přecpali a užívali si poslední společné chvilky. V přístavu v Helsinkách jsme byli jak vystřižení z tragikomediálního filmu, došlo i na slzičky a sliby. (a objímání, hodně objímání) Poté, co jsme se dostatečně pomačkali, vyfotili poslední selfies a rodičům se povedlo nás konečně dostat od sebe, vydali jsme se každý na cestu domů. My jsme s Michelle usly v autě během asi 15 minut, dalo by se říct, že nás víkend vyčerpal. (no neříkej) Tento výlet se stal jedním z nejvetších highlightů mé výměny a jsem moc vděčná, že jsem se ho mohla zůčastnit.
P.S. Bylo neskutečně těžké vybrat pouze rozumné množství fotek, nejradši bych sem napráskala všechno... Ale tím vás trápit nebudu, nebojte. 



We are not ashamed
My se nestydíme

Love you guys
You can tell I´m being extremely curious

Beruška

The way back, doesn´t really need a caption, does it...?
Cesta zpět. Tohle nepotřebuje popisek, nebo..?

Žádné komentáře:

Okomentovat